Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Dagda \ Jaunumi

"No pērles līdz rotai"

07.03.2022
   

Mums katram ir savi vaļasprieki. Citam tā ir māksla, citam sports, citam auto. Vaļaspriekus nevar saskaitīt. To ir tik daudz un tik dažādi, gluži kā mēs paši - cilvēki. Tieši cilvēku izdoma radīja vaļaspriekus, bet vaļasprieki rosināja cilvēku izdomu. Nebeidzamais ceļš.

Topošās ēdināšanas pakalpojumu speciālistes, grupas D-09 audzēknes, Lindas Loces vaļasprieks rotu veidošana no pērlēm. Audzēkne veidojot dažādas skaistas un smalkas rotaslietas izmanto dažādus materiālus - stiklu, koku, plastmasu.

IPĪV „Dagda” bibliotēkā tika atklāta Lindas izstāde „No pērles līdz rotai.” Izstādes atklāšanā Linda dalījās ar savu pieredzi stāstot, ka sākums bija neveikls, bet ar laiku tika iegūta pacietība un iedvesma. Aizvien mēģinot un eksperimentējot šī nodarbošanās kļuva par vaļasprieku uz ko ceļā palīdzēja pērļošanas pulciņa apmeklēšana, informācijas iegūšana gan no grāmatām, gan no interneta resursiem.

Secinot audzēkne piebilda, ka bez vaļasprieka dzīve vienkārši nebūtu iedomājama, jo ilgu laiku šajā mācību gadā nācies sadzīvot ar dažādiem ierobežojumiem, daudz laika pavadīt mājās. Pērļošana lielisks prieka avots. Vaļasprieki veido mūs!

Video

« atpakaļ